Az egészségről

Hallani ezt is, azt is. Ez ezt mondja, a másik meg pont az ellenkezőjét. Neki bevált, neked meg nem. Vajon melyik a legjobb fogyókúra, vagy izomépítő módszer, vitaminkészítmény, izom-tömegnövelő por, sampon,  testápoló, tusfürdő, egyszóval bármi, ami a jó közérzethez, a kicsattanó egészséghez, az örömteli, sikeres élethez kell.

fantasylounge_bannerÚjságíróként 15 éven keresztül azt kutattam, hogyan lehet valaki egészséges, miket egyen, igyon, csináljon, használjon mindehhez, vagyis, mit kell tennie ennek érdekében. Szoros összefüggés van például az elfogyasztott étel, és a közérzeted alakulása között ("A személyre szóló vitamin" és "A személyre szóló táplálkozás" címszavak alatt a leghitelesebb szakemberekkel készült interjúkból) mindez kiderül.)

A szervezetünk 70 százaléka víz, ami mindabból tevődik össze, amit a nap folyamán elfogyasztunk, és ha nem a megfelelő ételt, italt kapja a szervezet, jelez. A jelek pedig nem maradnak el: megjelenik a fáradékonyság, idegesség, türelmetlenség, gyomorfájás, kedvetlenség, az allergia különböző változatai a szénanáthától az asztmáig. A reggelenként elfogyasztott meleg (vagy hideg) kakaó, tejes-, és feketekávé, capuccino például megoldhatatlan problémát jelent a gyomornak.

Ám egyáltalán nem törvényszerű, hogy betegek legyünk!

A legjobb jelzőkészülékünk saját magunk vagyunk, hiszen, ha állandóan jólGreenLeaves érzed magad, ideális a súlyod, ritkán fáradsz el, könnyen, frissen ébredsz, az étkezések után nem nehezülsz el, jó úton haladsz, ha nem, itt az ideje, hogy változtass, hiszen a súlyfelesleg potenciális betegséget jelent, és lelki tényezők bújnak meg a háttrében. Ám léteznek szakemberek, akik segítségével sikerül rátalálni, és kioldani az okokat, így megkezdődhet a fogyással járó gyógyulás.

,,Ép testben ép lélek" Ahogyan Invenolis római költő a versében írta:

"Ép testben legyen ép a lélek, kérd ezt az imáidban Hős szívért könyörögj, amely nem fél a haláltól, A természettől nyert adomány neki élete teljes tartalma, Nincs olyan fáradtság, amit ki ne bírna..."

Komment a cikkhez


5 + hét =


Copyright © 2011 - Mindenamiegeszseges