Hajanalízis – a fájdalommentes vizsgálati módszer

Gyakori tünetek és egészségügyi problémák, amelyek valamilyen anyaghiányra vagy éppen túltengésre, esetleg toxinok, mérgező nehézfémek felhalmozódására utalhatnak, és hajszövet elemzés segítségével diagnosztizálhatóak:
 • allergia
 • álmatlanság, gyerekeknél éjszakai ébredések
 • bőrgyógyászati problémák, ekcéma, dermatitis
 • csontrendszer megbetegedései, ízületi problémák
 • cukorbetegség
 • daganatos megbetegedések
 • elhízás
 • emésztőrendszeri problémák
 • ételintolerancia, ételallergia, ételérzékenység
 • fogászati problémák
 • hiperaktivitás
 • hormonrendszer problémái
 • idegrendszeri problémák
 • kóros soványság
 • magas vérnyomás, szív- és érrendszeri problémák
 • meddőség
 • nyirokrendszer betegségei, pajzsmirigy problémák
 • stresszhelyzetre betegséggel való reagálás (rossz stressztűrés)
 • szorongás, depresszió

Mire alkalmas a hajanalízis?

– A haj magában hordoz minden információt az összes ásványi anyagról, vitaminokról, nem csak a jelenlegi állapotra vonatkozóan, hanem ami több hónapra visszamenően a testben fellelhető. A haj tartalmazza az építő ásványi anyagokat és a mérgező anyagokat egyaránt. Olyan, mint egy információgyűjtő kis doboz, amelyik velünk marad akár hónapokig is. A hajszövet analízis elemzi az építő ásványi anyagok, vitaminok és a mérgező anyagok mennyiségét, valamint összehasonlító elemzést végez: megmutatja azok milyen hatást gyakorolnak egymásra a szervezetben történő felszívódási ütemüknek megfelelő folyamat során. A hajanalízis segítségével teljes képet kaphatunk a vizsgált személy szervezetének a mintavételt megelőző 3 hónapban fennálló anyagcsere állapotáról. A szervezet egy érzékeny organizmus, amelyben minden beavatkozás a domino elvét követi. A 3-6 havonta újra elvégzett teszt képes megmutatni, melyikből mennyi vitamin, ásványi anyag szükséges a vizsgált személy számára. Az időről időre elvégzett kontroll által elkerülhető a különböző vitaminok, ásványi anyagok, táplálék-kiegészítők túladagolása, mert a cél a szervezet egyénre szabott egyensúlyának megteremtése.

– Mit mutat meg az eredmény?

– Általában arra mutat rá, hogy a szervezet működéséhez szükséges ásványi anyagok mely szervhez jutottak el, és melyik milyen mennyiségben hiányzik hosszabb-rövidebb ideje. Ez a vizsgálati eredmény elsősorban az anyagcserét vizsgálja, és ad útmutatást, magyarázatot az optimális működés eléréséhez. Étkezési tanácsadással is segíti a figyelmet az ételek egymásra gyakorolt hatására irányítani. Amennyiben az étkezés hiányos, a texasi Trace Elements, Inc. (TEI) laboratórium táplálék-kiegészítőket ajánl a vizsgált személynek, természetesen a megfelelő dózis feltüntetésének kíséretében. A készítmények mindegyike harmonizál egymással, ezen kívül egy-egy tablettában nem csak egyetlen vitamin van jelen, hanem a felszívódást szem előtt tartva, a kémiai láncnak megfelelően, egymással harmóniát alkotva.   A tabletták nem tartalmaznak tartósítószert, ízfokozót és a sok egyéb káros kémiai anyagot sem. A kiértékelés nemcsak azt mutatja be, hogy elegendő-e a bevitt ásványi anyag mennyisége a szervezetbe, hanem azt is, hogy az ásványi anyagok aktuális mennyisége harmonizál-e a szervezetben, vagyis, hogy például miből van a kelleténél több, ami blokkolja más fontos ásványi anyagok, vitaminok felszívódását, és aminek tartósabb ideig való jelenléte a szervezetben annak megbetegedéséhez vezet.

– Miért ezt ajánlják a vér vagy más vizsgálati módszerek közül?

– A vizsgálat pontosabb, mint a vérteszt vagy vizeletvizsgálat azokban az esetekben, amikor a szervezet hosszabb folyamat során, az ásványi anyagok hiányából következően krónikusan visszatérő betegségben szenved. A betegségre utaló jeleket már hónapokkal azelőtt kiszűrhetjük, mielőtt a szervezet jelezne. A haj akár hónapokra visszamenően tartalmazhat értékes információkat. A hajszövet analízis ragyogóan alkalmas megelőzésre, továbbá - hogyha már kialakult a betegség – a megfelelő módszer mielőbbi megtalálására. A legjobb természetesen, ha megvizsgáljuk a szervezetünk aktuális állapotát a vér-, és vizelet vizsgálat mellett a hajszöveten keresztül is, hogy mielőbb beállítsuk az ásványi anyagok és vitaminok mennyiségét a normál szintre. A hajszálvizsgálat alkalmával mindössze néhány hajtincset elemeznek, és abból állapítják meg, hogy van-e vitamin-, ásványi anyag- vagy nyomelemhiány, esetleg felhalmozódtak-e toxikus anyagok vagy nehézfémek a szervezetben. A vizsgálatról pontos laborértékeket és orvosok által készített elemzést kapunk a fent említett kérdésekben. A hajvizsgálat pontosabb és megbízhatóbb, mint a vér- vagy vizeletvizsgálat, mivel a haj 2-3 hónapra visszamenőleg tartalmaz információkat. A vérből kizárólag a vérvétel napján fennálló állapotot ismerhetjük meg, de abból se vonhatunk le messzemenő következtetéseket. Például, előfordulhat, hogy a vérben levő réz szintje normális, ám a szövetekben magas.  

- Milyen múltra tekinthet vissza a hajszövet analízis?

– A Trace Elements (TEI) világszerte ismert laboratórium, ahol sok tízezer vizsgálati anyagból kifejlesztették a személyre szabott analízist (HTMA – hair tissue mineral analysis), amelyik egyetlen más módszerrel sem kimutatható összefüggésekre is rámutat. Ezeket a vizsgálatokat több mint 30 éve végzik itt, amelyek a legpraktikusabb vizsgálati eljárásnak bizonyultak a szervezetben lévő ásványi anyagok mérésére. A teszteredményt és annak értékelését Dr. David L. Watts tudományos tanulmánya alapján dolgozták ki - megszámlálhatatlan mennyiségű kiadvány, könyv és DVD tanúskodik a világszerte ismert és elfogadott módszerről. A laboratórium 46 országgal áll kapcsolatban, ezek közül 26 országgal tart fenn franchise kapcsolatot

- Mikor ajánlott a hajszövet analízis elvégzése?

- Az esszenciális illetve toxikus elemek koncentrációja, munkahelyi és környezeti ártalmak, mérgezések, nyomelem hiány, táplálkozási problémák és bizonyos, a nyomelem-állapot megváltozásával járó betegségek deríthetők fel még a betegség kezdeti szakaszában, gyakran a tünetek megjelenése előtt. A hajszövet analízis segítségével történő nyomelem-állapot vizsgálat különösen fontos olyan betegségben szenvedő embereknél, akiknél a betegség vagy a rendszeresen alkalmazott kezelés a nyomelemek állapotának drasztikus megváltozásához vezetnek.

MEGRENDELHETŐ:

Józsa Éva

Tel.: 06 709 42 31 29

jozsaeva10@gmail.com

Komment a cikkhez


7 + = tizenhárom


Copyright © 2011 - Mindenamiegeszseges