Hajszövet analízis

– Mit jelent a hajszövet analízis?

– Az elmúlt 18 év alatt, amióta az egészségügy területén tevékenykedem, bizonyossá vált számomra, hogy a szervezet egy érzékeny organizmus, amelyben minden beavatkozás a domino elvét követi. Ám azt is észrevettem, hogyha csak egyetlen rossz szokásunkon képesek vagyunk változtatni, az kihat az egész szervezetre, és mint egységes egész, elindul a gyógyulás útján. A hajszövet analizisben megtaláltam azt a lehetőséget, amelyik valóban segít az embereknek, de nem azzal, hogy újabb mérget visz be a szervezetbe valamilyen új gyógyszerrel, készítménnyel, hanem azáltal, hogy az egyén saját általános közérzetére figyelve egyensúlyba hozza az egészségi állapotát. haj2A 3-6 havonta újra elvégzett teszt képes ugyanis megmutatni, melyikből mennyi vitamin, ásványi anyag szükséges a vizsgált személy számára. Az időről időre elvégzett kontroll által elkerülhető a különböző vitaminok, ásványi anyagok, táplálék-kiegészítők túladagolása, mert a cél a szervezet egyénre szabott egyensúlyának megteremtése.

– Mire alkalmas a hajszövet analizis?

– A haj magában hordoz minden információt az összes ásványi anyagról, vitaminokról, nem csak a jelenlegi állapotra vonatkozóan, hanem ami több hónapra visszamenően a testben fellelhető. A haj tartalmazza az építő ásványi anyagokat és a mérgező anyagokat egyaránt. Olyan, mint egy információ gyűjtő kis doboz, amelyik velünk marad akár hónapokig is. A hajszövet analízis elemzi az épitő ásványi anyagok, vitaminok és a mérgező minerálok mennyiségét, valamint összehasonlitó elemzést végez, amely megmutatja azok milyen hatást gyakorolnak egymásra - a szervezetben történő felszivódási ütemüknek megfelelő folyamat során.

– Mit mutat meg az eredmény?

– Általában arra mutat rá, hogy a szervezet működéséhez szükséges ásványi anyagok mely szervhez jutottak el, és melyik milyen mennyiségben hiányzik hosszabb-rövidebb ideje. Ez a vizsgálati eredmény elsősorban az anyagcserét vizsgálja, és ad útmutatást, magyarázatot az optimális működés eléréséhez. Étkezési tanácsadással is segíti a figyelmet az ételek egymásra gyakorolt hatására irányitani. Amennyiben az étkezés hiányos, a laboratórium táplálék-kiegészitőket ajánl a vizsgált személynek, természetesen a megfelelő dózis feltüntetésének kíséretében. A készítmények mindegyike harmonizál egymással, ezen kívül egy-egy tablettában nem csak egyetlen vitamin van jelen, hanem a felszívódást szem előtt tartva, a kémiai láncnak megfeleően, egymással harmóniát alkotva. Mindegyik tabletta rizs alapanyagú, nem tartalmaz tartósítószert, ízfokozót és a sok egyéb káros kémiai anyagot sem. A kiértékelés nemcsak azt mutatja be, hogy elegendő-e a bevitt ásványi anyag mennyisége a szervezetbe, hanem azt is, hogy az ásványi anyagok aktuális mennyisége harmonizál-e a szervezetben, vagyis, hogy például miből van a kelleténél több, ami blokkolja más fontos ásványi anyagok, vitaminok felszívódását, és aminek tartósabb ideig való jelenléte a szervezetben annak megbetegedéséhez vezet.

– Miért ezt ajánlják a vér vagy más vizsgálati módszerek közül?

– A vizsgálat pontosabb mint a vérteszt vagy vizelet vizsgálat azokban az esetekben, amikor a szervezet hosszabb folyamat során, az ásványi anyagok hiányából következően krónikusan visszatérő betegségben szenved. A betegségre utaló jeleket már hónapokkal azelőtt kiszürhetjük, mielött a szervezet jelezne. A haj - hosszúságától függően – akár hónapokra visszamenően tartalmazhat értékes információkat. A hajszövet analízis ragyogóan aklalmas megelőzésre, továbbá - hogyha már kialakult a betegség – a megfelelő módszer mielőbbi megtatálására. A legjobb természetesen, ha megvizsgáljuk a szevezetünk aktuális állapotát a vér-, és vizelet vizsgálat mellett a hajszöveten keresztül is, hogy mielőbb beállitsuk az ásványi anyagok és vitaminok mennyiségét a normál szintre. hajzuhatag – Milyen múltra tekinthet vissza a hajszövet analízis?

– A környezetvédelemben már évtizedek óta alkalmazott vizsgálati módszer. A Trace Elements (TEI) világszerte ismert labotarórium, ahol sok tízezer vizsgálati anyagból kifejlesztették a személyre szabott analízist (HTMA – hair tissue mineral analysis), amelyik egyetlen más módszerrel sem kimutatható összefüggésekre is rámutat. Ezeket a vizsgálatokat több mint 25 éve végzik itt, amelyek a legpraktikusabb vizsgálati eljárásnak bizonyultak a szervezetben lévő ásványi anyagok mérésére. A teszteredményt és annak értékelését Dr. David L. Watts tudományos tanulmánya alapján dolgozták ki - megszámlálhatatlan mennyiségü kiadvány, könyv és DVD tanúskodik a világszerete ismert és elfogadott módszerröl. A laboratórium 46 országgal áll kapcsolatban, ezek közül 26 országgal tart fenn frenchise kapcsolatot

– Miért nem elég pusztán a jól ismert multivitamin bevitele a szervezetbe az egészségi állapotunk megőrzésére?

– A válasz rendkivül egyszerű: egyrészt, mert minden személynek környezete, étkezése, és genetikai adottságától függően más-más adagra és összetételű táplálékra van szüksége mindennap. Másrészt a bevitt ételek már tartalmaznak ásványokat és vitaminokat, amelyeket adalékanyag formában beletesznek a kenyérbe, tejtermékekbe, ételekbe stb., harmadrészt az egyén - emésztőrendszerének állapotától függően - nem biztos, hogy képes felszívni az étkezése során bevitt tápanyagot, emiatt egy idő után a kérdéses személy egyre rosszabbul érezheti magát. A vitaminban vagy ásványi anyagban gazdag kenyér például megemeli bizonyos nyomelemek mennyiségét a szervezetben, és a dózis, amit megeszünk, több mint amennyi az egészség fenntartásáshoz szükséges. haj A túlságosan sok cink például a szervezetben blokkolja a D-vitamin felszivódását. A kis mennyiségű D-vitamin blokkolja a calcium felszivódását. Ekkor a calcium mennyisége napi szinten csökken a szervezetben. A C-vitamin mennyisége nő, és beinditja a réz hiányát, ami maga után vonja a vas mennyiségének növekedését, mely nem beépül a szervezetbe, hogy hatékonyan működésben tartsa azt, hanem, mint mérgező anyag van jelen - és ez így folytatódik tovább, a dominó elv szerint, amikor is egyetlen dominó megmozdulása az összes többit sorban ledönti. Sajnos, az utóbbi időben egyre többet hallani vitamin vagy ásványi anyag túladagolásáról, mint vitaminhiányról. Egyszóval itt az idő hogy megnézzük, miből milyen mennyiség van a szervezetünkben, és mire van szükség ahhoz, hogy újra megteremtsük az egyensúlyt.

A következő betegségek többnyire az ásványi anyagok hiányára vagy túladagolására vezethetők vissza: fejfájás, allergia, kóros aggódás, depresszió, kóros fáradtság, izületi problémák, magas vérnyomás, stb.

Józsa Éva

1 Comments to “Hajszövet analízis”


  1. Nagyon kúll,köszi!

    1


Komment a cikkhez


+ hat = 7


Copyright © 2011 - Mindenamiegeszseges