Savasító gondolatok? (A pH csoda)

Robert Young mikrobiológus

image001Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy interjút készíthettem Dr. Robert Young mikrobiológussal, aki először járt Magyarországon abból az alkalomból, hogy a Grand Hotelban előadást tartson az általa kifejlesztett Phcsoda táplálékkiegészítő termékről, amelyik a szervezet lúgosításával képes még a legsúlyosabb betegségek visszafordítására is. Íme a beszélgetés:

- Hol kezdődött az út, amely idáig elvezette, vagyis hogyan jutott arra a felismerésre, hogy a sav-bázis egyensúly minden várakozást felülmúló jelentőségű az emberi szervezetben?

- Fokozatosan történt, amikor egyre több ember vérét megvizsgáltam. Mindegyiküknek feltettem a kérdés - egészségesnek, betegnek egyaránt: -, hogy mit eszik. Így a vérüket a táplálkozásukkal össze tudtam hasonlítani, és megértettem, mit jelent az egészséges táplálkozás, és emellett milyen szerepet játszanak a genetikai hajlamok. Határozottan állítom, hogy a különböző táplálékok különböző betegségeket generálnak. Az állati fehérjében gazdag táplálkozás például kötőszöveti károsodáshoz, anyagcserezavarhoz vezet, cukorbetegséget, akár vastagbél rákot okozhat. A tejtermékek fogyasztása a különféle gyulladások kialakulásért felelős, amelyek például mellrákot idézhetnek elő.

- Melyek azok a betegségek, amelyekből a legkönnyebben lehet kigyógyulni, ha megváltoztatjuk az étkezésünket?

- Allergia, asztma, légzési rendellenességek, és természetesen súlyproblémák - akár túlsúlyról, akár a kelleténél kisebb súlyról van szó, valamint hormonproblémák, pajzsmirigy alul-, vagy túlműködés, a menstruációs ciklus szabálytalansága esetén. Munkám, kutatásaim során arra a következtetésre jutottam, hogy az energiahiánytól kezdve a legsúlyosabb állapotok is javulnak, ha az étkezési szokásainkon változtatunk.

- Napjainkban, amikor a halak nehézfémmel terheltek, az állatokat antibiotikumokkal kezelik, a zöldségeket, gyümölcsöket tartósítószerrel permetezik, génkezelik, ilyen körülmények között mit lehet enni?

- Egyre nehezebb az emberiség helyzete, de éppen ezért egyre nagyobb a jelentősége a bioélelmiszereknek. Ami pedig a halfogyasztást illeti, szintén nagy probléma, mert a legtisztább halak az Északi-tengerben találhatók, de még azokba is kerülhetnek a tengerekből származó szennyeződések miatt nehézfémek, úgyhogy a legjobb, ha nem eszünk halat, és egyéb állatokat.

- Hogyan fogadja a tudomány a Super Greens terméket?

- A világ legjobb egyetemein tartottam előadást az elmúlt években, többek között a Harvardi, az Oxfordi Egyetemen, és azt tapasztaltam, hogy az emberek részéről, akár tudósról, akár hétköznapi emberekről van szó, egyre nagyobb az érdeklődés, hogy megértsék saját testük működését. A hagyományos orvostudománynak csakis az az út marad, hogy elfogadja, és alkalmazza az alternatív lehetőségeket, mint valamikor régen, amikor az alternatív módszerek elfogadottak voltak a gyógyításban. Egy mostanában megjelent tanulmányban olvasható, hogy MRI (Magnetic Resonance Imaging - mágneses image005rezonanciás képalkotás) technológiával, felvételeket készítettek szódabikarbónával állatokon végzett lúgosító kísérletekről, amelyek során arra a felfedezésre jutottak, hogy ha sejttúlburjánzás van a szervezetben, a savas szövet felveszi a szódabikarbónát a savas szövet, vagyis a vizsgált testrészben rák található. Ám meggyőződésem, hogy a táplálkozás megváltoztatásával, a szervezet lúgosításával meg lehet előzni a rák kialakulását, sőt, a folyamat visszafordítható. Az említett új technológia alapján - amelyet jómagam már sok éve alkalmazok - 2009-ben kezdik meg az embereken végzett kísérleteket. Ez azt jelenti, hogy már csak néhány évre vagyunk attól, hogy az orvosi közösség jobban megértse annak jelentőségét, hogy a betegségek gyógyítása érdekében a szervezetet lúgosítani kell, akár a rákról, cukorbetegségről, idegrendszeri megbetegedésről, Parkinson-, vagy Alzheimer-kórról van szó. Itt szeretném elmondani, hogy San Diegóban jelenleg is kezelünk Super Greens-szel végső stádiumban lévő rákos betegeket.

- Hogyan lehetséges, hogy az emberek értesüljenek arról, mit tehetnek a gyógyulásuk, az egészségük érdekében?

- Valójában több oktatásra, felvilágosításra van szükség, nem pedig több gyógyszerre, amelyek a valódi probléma helyett, csupán tüneteket kezelnek, és nem az okot magát, ami a túlságosan savas életmódból és táplálkozásból ered. Ha az emberek mindezt felismerik, bizonyára hajlandók lesznek változtatni, hiszen ezáltal óriási mértékben javul az életminőségük.

- Ön hogyan diagnosztizálja a különféle betegségeket?

- Kifejlesztettem egy egyszerű vértesztet, amelyik segítségével megállapíthatók a különféle betegségek, illetve rajtakaphatók még kialakulásuk előtt.

- A Super Greens 49 összetevőből áll. Elég sok ahhoz, hogy manapság, amikor az emberek nagy része allergiában szenved, valaki érzékeny legyen valamelyik komponensére. Nekik le kell mondaniuk a készítményről vagy erre is van megoldás?

- Ezekben az esetekben a fokozatos életmódváltás, és a készítmény fokozatos adagolása a célravezető, ami azt jelenti, hogy bevezetésképpen csak a lúgos vizet ajánlott inni, úgy két hétig, azután a zöld por előírt mennyiségének töredékét belekeverni a vízbe, amelynek adagját szintén fokozatosan kell emelni, míg el nem érjük az ajánlott adagot. Így megszüntethető az ételallergia, ami egyébként nem más, mint vegyi reakció a savasság és a lúgosság között.

- Egy, a hagyományos és a természetgyógyászatban egyaránt elismert orvos , dr. Lángfy György a betegségeket, és gyógyításukat a mozgatórendszer felől közelíti meg, vagyis azt mondja, hogy a gerincünket alkotó csigolyákat körülvevő izmok a bennünket ért stressz hatására görcsössé válnak, emiatt az ahhoz kapcsolódó szervekben leromlik a vérkeringés, ami miatt hosszabb-rövidebb idő után a betegség meg is jelenik a szervezetben. Amennyiben a görcsöket megszüntetik, a vérkeringés beindul, a szervezet öngyógyító folyamataival együtt. Ön szerint pedig a vér lúgosítása a megoldás a betegségek kezelésében. Mit gondol minderről?

- A legjobb megoldás a kettő kombinációja, vagyis a táplálkozást lúgos irányba eltolni, és mellette korrigálni a csigolyák elmozdulásait. Ha ugyanis strukturálisan is ép a test, akkor jobban működik az idegrendszer, rajta keresztül a különböző szervek is.

- Sokszor elhangzik, hogy a különböző káros földsugárzás, ok a mobil telefonok, a számítógépek, a mikrohullámú sütők, a tv, az elektroszmog és sorolhatnám, mi minden felelős a betegségek kialakulásáért. Mi erről a véleménye?

- Igen, ezek valódi okok, hozzájáruló tényezők, amelyek azonban nem tudják megtámadni a testünket, ha a belső környezetünk egyensúlyban van. Ha ugyanis a szervezet egyébként is savas, az említett hatások összeadódnak, felerősítik egymást. A leépítésük pedig fokozatosan kell történjen, éppen úgy, ahogyan a hagyma rétegei egymás után lebonthatók, a savasító tényezők is hasonlóan, lépésről lépésre elhagyhatók az életünkből.

- Milyen visszajelzések érkeznek a világból a Super Greensről?

- Elfogultság nélkül mondhatom, hogy lehengerlő a visszhang, rengeteg orvostól, tudóstól kapunk ragyogó véleményt a világ legkülönfélébb tájairól, Angliából, Spanyolországból, Koreából, Görögországból, Törökországból, Kanadából, Mexikóból olyanoktól, akik saját magukon és a betegeiken tapasztalják a készítmény jótékony hatását.

- Milyen tervei vannak?

- Azon szeretnék dolgozni a jövőben is, hogy minél több ember megértse a szervezete működését, jelzéseit, így minél többen visszanyerjék a kontrollt a testük, az egészségük és életük felett, hogy képesek legyenek saját életük minőségét javítani, és ráébredjenek arra, mekkora hatalmuk van az egészségük felett, ha megértik,a tudományos magyarázatot, és elkezdenek eszerint élni. Legyenek annyira egészségesek és fittek, amennyire lehetséges. Senkinek sem kell betegnek lennie, a rákot nem kell megtapasztalni, ha valaki nem úgy él, hogy kifejlődjenek a sejtjeiben a rákos sejtek.

- Ön a Cannecticut-i Egyetem Holisztikai Társaságának tagja, éppen ezért felmerül a kérdés, mit gondol a test és a lélek kapcsolatáról a betegség megjelenése esetén?

- A lelket nem lehet különválasztani a testtől. Talán hihetetlenül hangzik, de a vérben látni az egyes emberek spiritualitását, az emócióit, léteznek ugyanis bizonyos sémák, ahogyan a vér kicsapódik, és amelynek mentén következtetni lehet az adott személy érzelmi állapotára. Amikor elkezdünk koncentrálni a fiziológia alapjaira, megláthatjuk a kapcsolódási pontokat, nyomon követhető a folyamat, hogy minél inkább lúgosítja valaki a szervezetét, annál kiegyensúlyozottabbá válik, ennek eredményeként rendeződik az érzelmi élete. Szorossá válik a kapcsolata a testével, ezáltal nem érzi magát annyira törékenynek.

- Ön miben hisz?

- Azt gondolom, hogy spirituális szellemi lények vagyunk, akik örökké élnek. A földi lét csupán fizikai tapasztalatszerzés az időben. Keresztény nevelést kaptam, a jelenlegi megtapasztalás erre az életre szól. Tudósként hiszek egy nagyobb erőben, vagyis Istenben. Hívő tudós vagyok, akinek a legtöbb felfedezése ihleten vagy inspiráción keresztül történt. De Istennőkben is hiszek!

- Ahhoz, hogy az egészségünk felé forduljunk, meg kell változtatnunk a gondolkodásunkat. Hogyan?

image008- Az első feltétele az egészséges gondolkodásnak az elkötelezettség egy minőségileg jobb élet iránt, legelőször tehát saját magába és az egészségbe vetett hitét kell magában tisztáznia annak, aki egészséges életre vágyik. Ha hiányzik a hit, nem lehet továbbmenni - a félelem ugyanis ijesztőnek tünteti fel a valóságot. A hiten kívül meggyőződésre van szükség, amiből kiderül, milyen mértékben hajlandó valaki elkötelezni magát az egészsége érdekében. Aki mindennap követi a lúgosító étrendet, programot, a teste felől megerősítést tapasztal majd, hogy az, amit tesz, fizikailag, emocionálisan és spirituálisan korrekt. Tudom, a tapasztalataim bizonyítják, hogy bárkiből lehet PHCSODA!

(Bővebb információt a phcsoda.hu honlapon és Dr. Young könyvében, A ph csoda című könyvben olvashatnak.)

Józsa Éva

Komment a cikkhez


7 × = harminc öt


Copyright © 2011 - Mindenamiegeszseges