Tessszt

Kedves Olvasóm! Örülök, hogy a weboldalam felkeltette az érdeklődésedet. Éppen a nagy érdeklődésre való tekintettel arra gondoltam, hogy rendszeresen tájékoztatlak azokról az esetekről, amelyekből kiderül, milyen változások történnek azoknak az embereknek az életében, akik felkeresnek, mert az életük valamelyik területén – vagy mindegyiken – megoldhatatlannak látszó problémák jelentkeztek. És arra biztatlak, hogyha van valamilyen kérdésed, írj, és válaszolok rá.

Ahhoz, hogy miről is van szó, engedd meg, hogy elmondjak egy ilyen esetet:

 Kornél 35 éves, kétgyermekes fiatalember kétségbeesetten jött el hozzám, hogy tönkre ment a házassága, a felesége látni sem akarja, egyáltalán nem működik a szexuális életük, a párja el akar válni tőle, állandóak a veszekedések – sajnos a gyerekek előtt -, vagyis lehetetlen a helyzet, ráadásul az anyósával, apósával, és általában az egész környezettel, rossz a kapcsolata. Már nem bírja tovább, teljes csőd az élete.

Nos, a közös munka során a fiatalember szembesült azzal, hogy nem kizárólag a környezet a hibás a kialakult helyzetért, hanem ő maga is, és ahelyett, hogy a többeket szidta volna (mint addig), elkezdte felvállalni a felelősséget a történtekért – természetesen nem úgy, hogy mártír módjára csak magát kezdte ostorozni, hanem tárgyilagosan, felnőtt ember módjára. Sikerült megtalálni azokat a gyerekkori félelemeket is, amelyek hátráltatták a felnőtté válásban, így elkezdett kinyílni a világ felé. Két héttel az első találkozásunk után azt mondta, hogy soha nem gondolta volna, hogy egyszer az apósának tortát fog készíteni a születésnapjára – márpedig ez történt. Mint ahogy azt sem gondolta volna, hogy olyan vállalkozásba fog kezdeni, amelyik rengeteg ember egészségére fog pozitív hatást gyakorolni.

De ami a legfontosabb a feleségével, a házasságuk nyolcadik évében, újraéli a kapcsoltuk elején átélt szerelmet – a szexuális életük minden képzeletet felülmúlóan megjavult, olyan magasságokba emelkedett, amilyenben azelőtt sosem volt részük. Kornél ma egyre kiegyensúlyozottabb – nem gyötrik már kétségek, hogy sikeres lesz-e a vállalkozása, amelybe rengeteg energiát fektet, nem fél attól, hogy a felesége elválik tőle, mert érzi a bizalmát. Az életet ma már nem úgy látja, mint szörnyűségek sorozatát, hanem olyan lehetőségnek érzi, amelyben kiteljesítheti önmagát.

Komment a cikkhez


× 6 = tizennyolc


Copyright © 2011 - Mindenamiegeszseges