Utazás a tudatalattiban

A tudatalatti minden kérdésre, problémára tudja a választ, amelyik egyfajta speciális meditációs technika (NLP) segítségével előhozható. Ha valakinek elakadt az élete, vagy egy problémája időről időre visszatér, azt jelzi, hogy a tudatalatti jelzéseket küld annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet valamire, ami megoldásra vár.

Többnyire arról van szó, hogy történt valami a gyermekkorban, ami azóta mélyen elmerült a tudatalattiban – egy olyan élmény, amelyik annak idején érzékenyen érintette az illetőt. Erre az élményre az évek során rárakódott sok hasonló, ám egy idő után a tudatalatti nem képes befogadni többet belőle, és megoldásért kiált – ilyenkor sokan úgy érzik, kisiklott az életük, fojtogató a levegő körülöttük, esetleg szakítani akarnak a párjukkal, vagy nem értik, miért nincs megfelelő kapcsolatuk, vagy egyszerűen nem érzik jól magukat a bőrükben – akár látszólag ok nélkül. Nos, ezekben a mély kérdésekben segít az utazás a tudatalattiban. De nem csak ezekben, hanem egyszerű gyakorlati kérdésekben is fordulhatunk a tudatalattinkhoz, mert valóban minden kérdésre a számunkra legjobb megoldást szolgáltatja – hiszen ő ismer bennünket a legjobban.

A meditáció kellemes ellazulással kezdődik, majd – az NLP-módszer (neurolingvisztikai programozás) segítségével, lépésről lépésre megtapasztalhatók a különböző érzelmi szintek, amelyek esetleg a felszínen csupán feszültségként jelentkeztek, de elfedik a legmélyebb érzéseinket, amelyek a negatív tartományból egyszer csak átfordulnak pozitívba, és olyan csodálatos felszabadító erővel hatnak, amilyen sokaknak életükben először adatik meg: a végtelenség, a szabadság, a béke, a mindent átölelő nyugalom élhető át, tapasztalható meg a maga teljességében, miközben az eredetileg feltett kérdésre is megérkezik a válasz, ami gyakran hihetetlennek tűnő felismerésekhez, régen eltemetett fájdalmak kioldásához vezet.

Példa:  Egy 30-as éveiben járó hölgy a szülői szeretet hiányától szenvedett, és 14 éves kora előtti éveire nem emlékezett. Mint kiderült, a szülei 3 éves korában elváltak, az anyja alkoholista lett, az apja elhagyta, és nem törődött vele.  A tudatalattiban való utazás segítségével sikerült a sebeket begyógyítani, és a szörnyű emlékeket a helyükre tenni.

Egy 50-es éveiben járó hölgynek a szexuális élete okozott problémát. Mint kiderült, többen és többször inzultálták idős férfiak. Az emlékek a helyükre kerültek, a hölgy már nem zárkózik el a szexualitástól.

Közel két évtizede használom eredményesen a módszert azoknál, akik felkeresnek valamilyen problémával vagy elakadt az életük.

Ez idő alatt rengeteg jelentkező akadt, akik segítettek abban, hogy kialakítsak egy sajátos problémamegoldó meditációs módszert, amelyik lehetővé teszi a tudatalattiban való utazást, és amellyel minden kérdésre megkapható a válasz.

Számomra az első közelebbi kapcsolatot a saját tudatalattimmal egy autogén-tréning tanfolyam elvégzése jelentette közel két évtizede, amelyet követett az agykontroll tanfolyam, a Thomas Gordon-féle szülői tanfolyam, NLP tanfolyam (Neurolingvisztikai Programozás), Dasira tanfolyam, rengeteg szakirodalom, pszichiáterekkel (Dr, Daubner Béla, Dr. Magyar Erzsébet), pszichológusokkal való konzultálás, meditáció, regressziós hipnózis. Ez idő alatt rengeteg jelentkező akadt, akik segítettek abban, hogy kialakítsak egy sajátos problémamegoldó meditációs módszert, amelyik lehetővé teszi a tudatalattiban való utazást, és amellyel minden kérdésre megkapható a válasz.

Comments are closed.


Copyright © 2011 - Mindenamiegeszseges