Berkenye

berkenyepor1Az USA Mezőgazdasági Minisztériuma átfogó tanulmányt készített. A kutatás során felfedezték, hogy a fekete berkenyének magas antocianin tartalma van. Ez az erős antioxidáns fajta főként gyümölcsökben és bogyókban található. Minél sötétebb a gyümölcs színe, annál magasabb az antioxidáns- tartalma. Magasabb flavonoid tartalommal, antioxidáns –szinttel rendelkezik, mint a fekete áfonya, a földi szeder, a piros ribiszke vagy a bodza.

A kutatások kimutatták, hogy a fekete berkenye szabadgyökfogó ill. megkötő képessége többszöröse még a kiemelkedően értékes vad- ill. tőzegáfonyáénak is. Magas P- vitamin tartalma hozzájárul az érfalak rugalmasságának megőrzéséhez, a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez, ezáltal az érelmeszesedés megakadályozásához.

Hatását, sikeres klinikai felhasználását a következő betegségek kezelése során dokumentálták: magas vérnyomás, szív- és érrendszeri megbetegedések, véralvadási zavarok, trombózis, húgyúti fertőzés, pajzsmirigy kórképek, bélbetegség, allergiás tünetek, cukorbetegség, savhiányos gyomorhurut, máj-, és epebetegségek, különféle bőrbetegségek.

Hihetetlen védelmező és gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. A kutatások során megfigyelték, hogy fogyasztásával csökkent a tumorok mérete, kedvezően alakult a vércukorszint, javult a szív- és érrendszer állapota. Hatásos gyulladáscsökkentő, -megelőző és vírusellenes tulajdonságai vannak.

A fekete berkenye C-, A-, E- vitamin, folsav, vas, kálium, jód és mangán tartalma is kiemelkedő.

Komment a cikkhez


+ négy = 6


Copyright © 2011 - Mindenamiegeszseges