Homoktövis

homoktovisjo1

Megtalálható benne az A-vitamin is, továbbá tartalmaz almasavat, mannitot, zsíros olajakat, flavonoidokat, gazdagok szénhidrátokban, fehérjében, szerves savakban, aminosavakban és vitaminokban.

E-vitamin tartalma (202.9 mg/100 g gyümölcs), magasabb, mint a búza, kukorica és szójabab E-vitamin tatalma. E-vitamin- és esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően jótékony hatással van a száraz, berepedezett bőrre, továbbá véd a káros UV-sugárzástól.

Rendkívül erős antioxidáns hatása van.

használható száj-, hüvely-, végbél-, nyálkahártya-gyulladás ellen, továbbá fogínygyulladás, égési sérülések esetén, ezen kívül jótékonyan hat a fizikai-, és szellemi teljesítőképességre.

Kedvezően hat a fekélyes és gyulladásos betegségektől kezdve az allergián, szívpanaszokon, májelégtelenségen keresztül egészen a rákig. Segíti az idegrendszer egészséges megőrzését és csökkenti az alkoholmegvonás tüneteit. Kivételes kozmetikai hatásokkal bír, gátolja a hajhullást, lassítja a ráncok kialakulását, erősíti a kötőszövetet, ezáltal csökkenti a narancsbőr kialakulásának kockázatát.

Komment a cikkhez


5 + egy =


Copyright © 2011 - Mindenamiegeszseges