Magamról

GabinenszulinapjaA sport már kicsi gyerekkoromban meghatározó szerepet játszott az életemben: négyévesen a BVSC-ben kezdtem úszni, majd a Sportuszodában, az Újpest színeiben folytattam, azután szintén lila-fehér színekben teniszezni, majd röplabdázni kezdtem - végül emellett a sportág mellett kötöttem ki. kozgazkicsj

A Közgazdasági Egyetem csapatában játszottam, amikor 17 éves koromban meghívást kaptam az ifjúsági válogatottba, három év múlva pedig a felnőtt válogatottba.

Abban a szerencsében volt részem, hogy olyankor játszottam a nemzeti színekben, amikor a magyar női röplabdázás története legnagyobb sikereit érte el: a világbajnoki 6. helyezést Európa-bajnoki ezüstérem követte, amellyel kivívtuk az olimpiai részvételi jogot, és az olimpiai játékokon a 4. helyet szereztük meg. Együtt játszhattam Királyné Síry Emerenciával, Maklári Ilivel, Bánhegyiné Radó Lúciával, Schlégl Judittal, Csapó Gabival, Torma Ágival, Bardi Gyöngyivel, Szőnyi Ildikóval, Marczis Katival, Schadeknéval, Gajdos Ágival, Sebők Évával.

ebezustpici

A válogatottsággal párhuzamosan a Közgazdaság-tudományi Egyetem Belkereskedelmi Kar Marketing Szakon piackutatóként végeztem, ám kiderült, hogy a sportújságírás áll hozzám a legközelebb, miután a sport volt az a közeg, amelyben igazán otthon éreztem magam. A sportújságírói pályafutásom a Képes Sportban kezdődött 1981-ben - ezt követően vettem fel a Józsa Éva nevet újságíróként. Később dolgoztam az Ifjúsági Magazinnak, a Nemzetközi Sport magazinnak, a Sportfogadásnak.

A versenyszerű sportolás befejezése után elkezdtem érdeklődni az egészséges életmód iránt (a főoldalon megtalálható néhány cikk azok közül, amelyek ebben a témában, elsősorban az Elixír magazinban  megjelentek).

Végül megkaptam a kérdéseimre a válaszokat, amelyekről úgy gondolom, sokakat érdekelhet, ezért elhatároztam, hogy mindazokat a tapasztalatokat és információkat átnyújtom az olvasóimnak, amelyek összegyűltek. Akik ismernek, tudják, hogy ezek szerint élek, vagyis rendszeresen futok, egészségesen étkezem, nem fogyasztok alkoholt, kávét, és nem dohányzom, emellett felkutatom azokat az eszközöket, lehetőségeket, amelyek az egészséghez hozzásegítenek.

jovobelatas1

Régóta meggyőződésem ugyanis, hogy a betegségek megjelenése az életünkben nem törvényszerű, éppen ezért igyekszem megismerni a testi és lelki egészséghez vezető legújabb kutatásokat, hogy átadjam ezeket a tapasztalatokat, információkat a környezetemnek.

Józsa Éva

1 Comments to “Magamról”


  1. Nátly László says:

    A múltkor “áttekintettem”, most elolvastam – nem volt hosszú.
    NL

    1


Komment a cikkhez


+ négy = 5


Copyright © 2011 - Mindenamiegeszseges